Празници на Своге 2017

2252 преглеждания

С провеждането на състезанието по високо-планинско колоездене „Джуренец Куест“ бе дадено началото на серия от събития, с които община Своге ще отбележи празника на града. Велосипедната надпревара в дисциплина „Cross Country“ се проведе за втора поредна година, като на 17 юни в село Батулия се събраха колоездачи от цяла България. 63 велосипедисти се включиха в състезанието. Те се състезаваха в трите категории „Младежи“, „Жени“, „Мъже“. Победителите бяха наградени с купи, медали, грамоти и парични награди, осигурени от община Своге.

В събота, на 24.06.2017г.  в село Заселе за първи път ще се проведе фестивал „Арт Екстрийм“. Фестивалът ще посрещне любители на адреналина на три локации в района на Искърското дефиле. В село Заселе (поляни до Вазова екопътека и водопада „Скакля“) в 12:00 часа започват приключенски игри за малки и големи, които ще продължат до 18:00 часа.

В село Заселе (център) от 12:00 до 17:00 часа за гостите са приготвени адреналин на макс с бънджи скокове и екстремни въжени трасета. В пещера Темната дупка между 10:00 и 17:00 часа ще се проведат организирани посещения с инструктори спелеолози с осигурена екипировка. В програмата на събитието е включена и фотоизложба „Екстремна фотография“ на Петър Чолаков, която ще бъде подредена в галериите на пещерата от 12:00 до 18:00 ч. Както EspressoNews писа, за да може гостите на събитието да участват или наблюдават различните активности е предвиден организиран транспорт между различните локации. Всички забавления и атракции са безплатни. За доброто настроение на участници и гости ще се погрижат поп дивата Михаела Филева,  „БГ Дует“, Трио Гайди, Яни Брънчев, Мигел.

Празниците на град Своге - 2017 ще продължат на 26-ти юни с концерт на хор „Сезони“ в залата на Народно читалище „Градище 1907″. Със същият начален час - 17:30, на 27 юни в читалището ще се проведе краеведска среща. Кулминацията на събитията е в събота, първи юли, когато от 19.00 часа на сцената на площада в Своге ще се проведе тържествен концерт с участието на фолклорен ансамбъл „Българани“, квартет „Grand Quatrro“, Мариета Петракиева и танцова формация „Deja Vu“, рок банда „Unserious Band“ и танцова формация „Огън“.  По традиция, спектакалът ще завърши с пиротехническо шоу в 22:00 часа.

В неделя, 02 юли, от 07:00 до 09:00 часа, желаещите да полетят с балон ще могат да сбъднат тази своя мечта, отново безплатно. Програмата за деня ще продължи с изложба на исторически оръжия на градския площад от 16:00 часа и музикална програма, която ще озвучи площада от 18:00 часа.

EspressoNews е медиен партньор на „Джуренец Куест” 2017 и Арт Екстрийм фест и ще проследи всички събития от тазгодишната празнична програма, организирана от община Своге.

EspressoNews