Американски палачинки с белтъци и рикота

1040 преглеждания

Едни по-различни палачинки, които се отличават със своята пухкава и мека текстура!

 

Необходими продукти:

 

1 чаена чаша брашно

1 супена лъжица бакпулвер на др. Йоткер

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжица ванилова захар на др. Йоткер

1 щипка сол

2 супени лъжици масло, разтопено и охладено

1 чаена чаша рикота

½ чаена чаша прясно мляко

⅓ чаена чаша белтъци, около 3 броя

 

Начин на приготвяне:

 

В средна купа смесваме брашното, захарта и бакпулвера.

В друг съд разбъркваме заедно рикотата, ваниловата захар, прясното мляко и маслото.

В друг чист съд, разбиваме с миксер белтъците със солта, до средно твърда консистенция.

Прибавяме към брашното сместа от рикота, мляко и масло и разбъркваме съвсем леко, само докато се смесят грубо. След това прибавяме на няколко пъти белтъците и разбъркваме внимателно със силиконова шпатула отдолу  нагоре, за да остане тестото много пухкаво.

Поставяме голям тиган на средна температура на котлона и намазваме леко повърхността му с масло. Поставяме по две пълни супени лъжици от тестото и печем и от двете страни до кафеникав загар.

Да ви е сладко!