Отличие за BHTC на „Наградите на германската икономика в България“

650 преглеждания

Компанията е отличена в категорията „Голямо предприятие“

Behr-Hella Thermocontrol  (BHTC) бе отличена в категорията „Голямо предприятие“ на „Наградите на германската икономика в България“ за особени постижения и принос за развитието на българо-германските икономически отношения. Цepeмoниятa ce cъcтoя в Coфийcĸaтa гpaдcĸa xyдoжecтвeнa гaлepия на 24 януари.

В специално писмо-обръщение към служителите на компанията нейният изпълнителен директор Мартин Ниланд изтъкна: „Това отличие е за всички нас. Благодарим ви за вашата всеотдайност и упоритост за развитието на дейността на BHTC България. Убедени сме в дългосрочния ни успех в България, защото разполагаме с прекрасен екип тук.“

През 2018 г. Behr-Hella Thermocontrol отбеляза пет години от стъпването си в страната. Първоначалната инвестиция на компанията у нас е ок. 43,5 млн. лв. През  ноември 2018 г. BHTC България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации”.

Новата инвестиция е за над 31 млн. лв. Съоръжението ще бъде разположено на площ от 6 480 кв. м. С него броят на производствените линии в BHTC България ще се удвои, а производственият капацитет ще нарасне с 80%. Компанията е значим работодател както за Икономическата зона „София – Божурище“, така и за близките населени места. В предприятието работят 580 души, а с разширяването на производствената дейност през 2019 г. немската компания ще открие над 250 нови работни места.

Основана през 1999 г. в Германия, Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) е сред водещите в света компании за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото. BHTC покрива целия процес от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен контрол. В този процес BHTC комбинира разнообразни сфери на опит – от софтуер, електроника и механика до всички технологии, необходими за разработката и производството на съществуващите и бъдещите оперативни и дисплейни елементи. В световен мащаб BHTC дава работа на над 1900 служители в държави като Германия, България, Мексико, Китай, Индия, Япония и САЩ. Клиентите на BHTC са Audi, Behr, Bentley, BMW, Bugatti, Chrysler, DAF, Daimler, Daimler Commercial Vehicles, FAW-VW, Ford, Freightliner, GM, Lamborghini, Mack, Mahindra & Mahindra, Mahindra Renault, MAN, Mini, Navistar, Nissan, Paccar, Porsche, PSA, Renault, Renault Samsung, Renault камиони, SAIC, Seat, Skoda, Smart, Subros, S-GM, S-VW, Tata, Volkswagen, Volkswagen Търговски автомобили, Volvo, Volvo Камиони

EspressoNews