Разширяването на „Ролпласт“ в Костинброд донесе награда на компанията от „Инвеститор на годината“

3987 преглеждания

Разширяването на „Ролпласт“ в Костинброд донесе награда на компанията от „Инвеститор на годината“

Костинбродската “Ролпласт Груп” АД бе отличена в категория “Инвестиция в разширяване на бизнеса” на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Наградата беше връчена на изпълнителния директор на компанията Светлин Николчев от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов на официална церемония, която се проведе в Централния Военен Клуб в София.


Инвестицията за разширяване на производствената база в Костинброд е на стойност 10,8 милиона лева, a разкритите нови работни места са общо 66.

На церемонията присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова и други представители на държавната и общинската власт, дипломатическия корпус, бизнеса, работодателските организации, смесените търговско-индустриални камари и др.



„Ролпласт груп“ АД е българско дружество, чиято основна дейност е инвестирането в дълготрайни материални активи – сгради и машини за производство на PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори. Преди близо месец фирмата получи сертификат за инвестиция клас „А“ от БАИ за проекта „Разширяване на производствена база“.

EspressoNews