„По стъпките на Вазов” в община Своге

757 преглеждания

Фестивал по случай 119 годишнината от написването на пътеписа „Седем престола” и стихотворенията „Хайдути” и „Клепалото бие”

Фестивал „По стъпките на Вазов” по случай 119 годишнината от написването на пътеписа „Седем престола” и стихотворенията „Хайдути” и „Клепалото бие” организират сдружение „Обединени балкани”, Община Своге и велоклуб „Велокрация”.

Събитието ще се проведе на 4 август /събота/ в местността „Могилата” в подножието на връх Ветрило воденица, с. Лесковдол. Фестивалът ще започне в 13:00 ч. В програмата му са включени освещаване на курбан за здраве и обяд, поетичен рецитал, изпълнения на танцови и певчески състави, томбола и награди. Събитието ще завърши с празнична заря в 21:00 ч.

Желаещите да се включат в инициативата могат да избират дали да стигнат до връх „Ветрило воденица” и местността „Могилата“, с велосипед или пеша.

Пешеходната група ще тръгне в 09:00 ч. от центъра на с. Лесковдол.

Маршрутът на велосипедистите ще премине по трасето Своге-Лесковдол-махала Размирица-пътека Ком-Емине-връх Ветрило воденица. Те ще тръгнат в 09:00 ч. от центъра на град Своге.

Повече информация за инициативата може да намерите във фейсбук страницата на събитието „По стъпките на Вазов“.

EspressoNews

снимка: фейсбук събитие „По стъпките на Вазов”