"Байк и рън за Чепън" в класацията за Годишните награди на Министерството на туризма

1481 преглеждания

Традиционната забавна и атрактивна надпревара „Байк и рън за Чепън“, която привлича любителите на планинското бягане и колоездене от всички възрасти и степен на подготвеност в района на Драгоман и Чепън планина е включена в класацията на Министерство на туризма за Годишните награди за 2016 в категория "Туристическо събитие". 

Желаещите да гласуват могат да го направят на сайта на Годишните награди в туризма 2016.

Както EspressoNews писа, основна цел на „Байк и Рън за Чепън“ е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. Събрало близо 500 участници през 2015 г., състезанието посреща все повече ентусиасти, желаещи да премерят силите си в тези набиращи все повече популярност спортни дисциплини. Същевременно събитието се стреми да популяризира сред загрижената за природата млада и активна публика една слабо позната туристическа дестинация в близост до столицата – красивата Чепън планина и Драгоманското блато.

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм, чрез популяризиране на туристиче ските обекти и дестинации; повишаване на конкуренцията в туризма и качеството на туристическата услуга; подпомагане на преодоляването на сезонността в туризма, чрез стимулиране на специализирани, устойчиви видове туризъм; стимулиране на въвеждането на иновативни практики в индустрията, с цел постигане на по-висока ефективност и ефикасност в предлагането на туристическите услуги; стимулиране на всички заинтересовани страни към активно участие в предоставянето и подобряването на туристическите услуги.

Наградата в категория "Туристическо събитие" е за организатори на уникални туристически събития, провеждани в рамките на определен период от време (ден, уикенд, седмица, месец, сезон). В категорията попадат карнавали, фестивали, чествания, празници и други събития, включително бизнес и научни събития и други форуми, свързани с туризма, които се провеждат по определена програма.

Диляна Йорданова