Гласувайте за своя кмет в конкурса "Кмет на годината 2016"

2348 преглеждания

Стартира поредното издание на конкурса "Кмет на годината", който се организира от портал на българските общини KMETA.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg. В първия етап на надпреварата за "Кмет на годината 2016" са номинирани всички 265 общини в 11 конкурсни категории, става ясно от сайта на конкурса, като гражданите ще могат да гласуват за 10 от тях:

Кмет на годината

Кмет на гражданите

Инвестиции в здраве Паркове и градска среда

Туризъм, култура, фестивали и традиции

Ефективно управление на проекти

Спорт и младежки политики

Иновации, наука и образование

Природа за бъдещите поколения

Градска инфраструктура.

Почетна грамота на “KMETA.bg” за зам.-кмет, ще бъде определена от екипа на сайта.

Първият етап на гласуване ще продължи до 17 октомври, включително и в него може да участва всеки пълнолетен гражданин на България, независимо от това къде живее или се намира в момента. Във втория етап, който ще продължи до 13-ти ноември ще участват първите 24 от всяка категория, като една община може да се състезава само в една категория. Победители ще бъдат излъчени на официалната церемония „Кмет на годината“. Тя ще се състои на 16 ноември (сряда) в 18:00 ч. , в хотел "Маринела", съобщават организаторите.

Проверка на EspressoNews сред победителите в конкурса до момента, показва, че общините на Запад от София имат излъчен вече свой лауреат - кмета на град Сливница, г-н Васко Стоилков, който миналата година, заедно с колегите си от Стара Загора и Панагюрище взе приза за "Кмет на годината" за целия мандат 2011-2015 година.

В случай, че оценявате високо работата на кмета на Вашата община и искате да видите своите избраници и името на града си в челото на тази престижна класация, екипът на EspressoNews, призовава да се запознаете с регламента и да гласувате.

Мария Маркова