„Да изчистим България заедно“ в град Своге

1634 преглеждания

Акцията приключи със събрани и извозени 11 тона отпадъци

За седма поредна година Община Своге взе участие в кампанията „Да изчистим България заедно”. В инициативата взеха участие над 300 доброволци – жители на общината, служители на общинската администрация, Център за обществена подкрепа, Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване, учители и ученици.

След като всички получиха чували и ръкавици осигурени от общината, се отправиха към предварително определените места за почистване. За района на сп. Ромча и кв. Голяма лъка, село Владо Тричков бяха осигурени багер и камион за почистване на нерегламентирани сметища.

Бяха обходени и почистени районите около жп. гарата в град Своге, Екопътека „Трите бора” от кв. Бобковица до градския стадион, както и нерегламентирани сметища, тротоари и градинки в населените места от общината. Учениците от ОУ „Иван Вазов” и ПГ ”Велизар Пеев” и техните класни ръководители почистиха пистите на градския стадион, както и района около него.

Акцията приключи със събрани и извозени 11 тона отпадъци.

Община Своге изказва своята благодарност към всички доброволци включили се в инициативата и към Туристически холдинг „Виктория груп”, който подсигури необходимите чували, ръкавици, техника и транспорт за провеждане на инициативата.

EspressoNews

*Източник: община Своге