„Земята на децата“ оргнизира Сдружение „Дива Земя“

2791 преглеждания

Патрон на инициативата е Областният управител на Софийска област

Сдружение „Дива Земя“ в партньорство с Областна администрация на Софийска област и Национална спортна академия събират на 1 юни талантливи деца от всички области в България в инициативата Национална асамблея „Земята на децата“. Инициатор на събитието е сдружение „Дива Земя“. „Земята на децата“ ще се прове под патронажа на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров.

Малчуганите, които ще се включат в инициативата ще имат възможност да участват в редица спортни активности, щафетни игри, художествен пленер на тема „Пейзаж“, „Натюрморт - Рецептите на баба“, свободно избираема тема и др. Мероприятието ще има конкурсен характер.

Национална асамблея „Децата на Земята“ се организира за първи път. Тя има за цел да обедини децата от цяла България, които ще бъдат поощрени да се занимават с изкуство и да покажат възможностите пред по-широка публика. Творбите на децата ще бъдат изложени в експозиция след приключване на пленера и чрез тях ще бъде популяризирана инициативата.

Националната Асамблея „Земята на децата“ е продължение на съвместното сътрудничество между сдружение „Дива Земя“ и Областна администрация на Софийска област

EspressoNews