„Парад на детската забавна песен – Костинброд 2017”

1362 преглеждания

Осмото издание на певческия конкурс „Парад на детската забавна песен – Костинброд 2017”, предизвика талантливите деца да представят своите възможности пред публика и професионално жури. Конкурсът се проведе на 16 декември в препълнената зала на НЧ „Иван Вазов – 1947”. Читалището, заедно с община Костинброд са организатори на събитието, което се провежда с подкрепата на Съюзът на българските композитори и регионално депо – Костинброд.

Жури в състав:  поетът и музикален продуцент Живко Колев, Димитър Гетов музикант, аранжор и композитор и Андрей Дреников композитор, поет, певец, цигулар, пианист и  актьор, имаха нелеката задача да оценят вокалните възможности и артистичния талант на участниците в благородната надпревара от 12 учебни и културни институции с 20 изпълнители - дуети, групи, солисти. Те бяха разделени в три възрастови категории – от три до седем години, от първи  до четвърти  клас и от пети до седми клас. След емоционална, оспорвана и изпълнена с аплаузи надпревара, журито определи класирането в различните категории:

В категория от три до седем години:

1. ДГ ”Пролет” – Александър Жеков, Александър Евгениев и Елица Дойчева

2. ДГ ”Радост” – група „Звънчета”

3. ДГ „Пролет” – Георги Андонов

 

В категория от първи до четвърти клас:

1. НЧ „Заря -1914”, гр. Костинброд – Емил Пепелярски

2. НЧ „Заря-1914”,гр.Костинброд – Николета и Ангелина Андонови

3. Първо ОУ „Васил Левски”,гр.Костинброд – ВГ”Петле”

 

В категория от пети до седми клас:

1. Първо ОУ „Васил Левски”,гр.Костинброд- Трио „Слънчице”

2. ДЦРДУ-Костинброд – Гергана Попгенова и Васил Кръстанов

3.Второ ОУ „Васил Левски” – сборна група

 

Бяха връчени и специални награди:

За най-артистично изпълнение – НЧ „Труд и просвета-1941”, с. Градец – Никол Начева

Наградата на Съюза на българските композитори – НЧ „Съзнание”, гр. Сливница – ДВГ „Медени гласчета”

Голямата награда на кмета на община Костинброд – Гергана Попгенова – Дневен център за работа с деца на улицата, гр. Костинброд.

Всички деца, участвали в конкурса получиха специални грамоти от организаторите.

Събитието бе открито от кмета на общината г-н Трайко Младенов, а специални гости бяха Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието – София регион, към Министерство на образованието и науката, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, г-н Любен Кънчев- зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Краса Крилашка и г-жа Зоя Йорданова- общински съветници.

Докато журито се занимаваше с нелеката задача да определи най-добрите сред добрите, публиката в препълнената зала на читалището се наслади на изпълнението на Боби Шоу.

EspressoNews

снимки: община Костиброд