„Работилница за Espresso репортери” покори сърцата на директорите на училищата от общините на запад от София

1992 преглеждания

В началото на месец февруари екипът  на „Еспресо нюз” представи на директорите на училищата  и кметовете на общините Божурище, Костинброд, Драгоман, Сливница, Годеч и Своге своя проект „Работилница за Espresso репортери”, чрез който млади таланти ще имат възможността да получат нови знания, да покажат своите идеи и креативно мислене. Посланиците на медията бяха приети с голямо уважение и съпричастност. Проектът е насочен към учениците от  9-ти до 12-ти клас и ще бъде с продължителност дванадесет седмици. През  този период те ще имат възможността да получат теоритични и практически знания от професионалисти в сферата на журналистиката, връзки с обществеността и публичното слово, да решават професионални задачи под вещото менторство на екипа на „Еспресо нюз”.  Заедно с нас, учениците ще бъдат репортери на място и ще отразяват новините на запад от София, ще подготвят писмени текстове – интервюта, анализи, есета, репортажи, дописки и други журналистически форми, които ще обогатят както езиковата им култура, така и социалните им познания и умения.  Целта на проекта е да бъде подпомогнат процеса на житейското съзряване на младите хора и превръщането им в любознателни, социално – отговорни и активни личности.

От запознаването на учениците с проекта до неговото стартиране, ежедневно младите репортери заявяваха желанието си да се включат в „Работилница за Espresso репортери”. До момента участие са заявили ученици от 9-ти до 12-ти клас от училищата СОУ „Летец Христо Топракчиев” – гр. Божурище, СОУ „Д-р Петър Берон” и ПГ „Св. Георги Победоносец” – гр. Костинброд, СОУ „Христо Ботев”-гр. Драгоман, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”- гр. Сливница, СОУ „Проф. Д-р Асен Златаров” – гр. Годеч и СОУ „Иван Вазов” и ПГ „Велизар Пеев” – гр.Своге.

След поставянето на първата задача, учениците негласно започнаха да се съревновават помежду си, кой пръв ще изпрати материала си. Най-добрите разработки на младите репортери може да откриете на интернет страницата на EspressoNews.

Екипът на Еспресо нюз изказва своята благодарност на Директорите на училищата и Кметовете на общините за подкрепата, разбирането и съдействието към медията, както и проявената загриженост  за бъдещото развитие на децата и тяхната реализация!