ФК „Драгоман“ с девет победи от девет мача през пролетния полусезон на ОФГ София Запад

2494 преглеждания

16 годишният Майк Мишев реализира първия си гол в мъжкия футбол

ФК „Драгоман“ завърши сезона с домакинска победа над „Искър“ Лакатник. Пред около 150 души на обновения стадион „Граничар“ в града, футболистите от Драгоман надиграха убедително съперника си от Лакатник с 6:1.. Победата бе девета поредна от общо девет мача през пролетния полусезон за „граничарите”, като по този показател отборът е най-добрият в ОФГ София Запад и изобщо в аматьорския футбол в софийска област. Другият тим със същия резултат е победителят в ОФГ София Изток „Бенковски“ Костенец, но футболистите от Костенец имат три служебни победи, докато тези от Драгоман спечелиха всичките си мачове през пролетния полусезон на терена. Добрата им игра ги изведе до второто място в ОФГ София Запад, като пред тях е само отборът на „Спортист“ Своге.

Мача от последния 18-ти кръг започна с домакински превес и няколко пропуска пред вратата на гостите. В 18 мин. Драгоман поведе с гол на Димитър Иванов, който преди това направи и един пропуск. Пет минути по-късно, резултатът бе удвоен, след като футболист на Искър засече топката в собствената си врата. 3:0 направи Димитър Алексиев с хубав премерен изстрел в долния десен ъгъл в 33 мин. Гостите от Лакатник също имаха няколко добри ситуации за гол  през първата част, но не успяха да ги реализират.

След почивката ФК „Драгоман“ продължи да диктува събитията на терена и две минути след подновяването на играта Роберто Соколов покачи на 4:0. В 63 минута, своя първи гол при мъжете отбеляза 16 годишния талант на драгоманчани - Майк Мишев. Той влезе на почивката като резерва и се разписа в едва втория си мач в мъжкия футбол за 5-0.

Футболистите от Лакатник опитваха да дават отпор на домакините, като усилията им стигнаха до едно почетно попадение, което реализираха в 75-тата минута от статично положение. Малко преди гола, те успяха да ударят и една греда.  Граничарите не допуснаха повече изненади, като до края на мача отбелязаха още един гол, с което оформиха крайното 6:1. Негов автор бе Мариан Чавдаров Китанов в 85 минута.

Ангел Лазаров