„Часът на Земята” в ДГ „Радост” - Драгоман

1916 преглеждания

Малчуганите се запознаха с влиянието на човека върху природата и значението на опазването й

В детска градина „Радост” се проведе мероприятие, свързано с тази инициативата „Часът на земята”. 
 
Малчуганите гледаха презентация за Драгоманското блато и неговите обитатели, видяха нагледно растителен вид, чието местообитание е тази природна забележителност, изгледаха и снимки свързани с влиянието на човека върху природата и значението на опазването й.
 
По групи се разиграваха и представяха различни теми. Най-малките представиха „Диви и домашни животни”, които големите трябваше да разделят в групи, според местообитанието. Втора група - представи игра със сезоните и промените в тях. Трета група разпределяха плодове и зеленчуци от „Вълшебна торбичка”, които разделяха по групи, а след това със завързани очи, разпознаваха по форма и вкус. Подготвителна група рецитира стихче и поздрави с песен за Планетата всички, включили се в инициативата.
 
След общото мероприятие, по групи децата продължиха работа по темата, като апликираха, рисуваха и играха игри, свързани с опазването на природата около нас и смисълът от пестене на природните ресурси.
 
Събитието уважиха заместник-кметът на община Драгоман в ресор образование Емилия Милушева и Ивета Михайлова - PR на община Драгоман.
 
Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Провежда се винаги в последната събота на март от 20:30 до 21:30 ч. Тази година Часът на Земята е на 30 март и тази година мотото е:Свържи се с природата.
 
EspressoNews
 
Снимки: Община Драгоман