Арт кампания #вДъхНови града с NET 1 ще „оцветява“ София в зелено

1564 преглеждания

Ученици от 144 СУ ще творят картини на тема „Пролет в София“ за благотворителна кауза

Творческо предизвикателство със зелена кауза постави алтернативният телеком на София - NET 1 на ученици от 144 СУ „Народни будители“, намиращо се в столичния квартал „Младост“.

В продължение на няколко седмици децата, обучаващи се в профил „Изкуства - изобразително изкуство“, ще творят картини на тема „Пролет в София“ с материали - платна и бои, предоставени им от компанията. Инициативата е част от кампанията „#вДъхНови града с NET 1“, имаща за цел набиране на средства за закупуване и засаждане на дръвчета, с които ще се обнови и озелени избрано от СО район „Младост“ пространство в квартала през есента.

„Инвестираме сериозни усилия в сферата на корпоративната социална отговорност, с акцент подобряване качеството на живот, образованието, градската среда и превръщането на София в зелен и все по-добър град за живот и реализация. Вярваме обаче, че единствения начин да успяваме, е заедно! За това и днес сме тук, при вас, да ви представим една зелена кампания, имаща за цел заедно да превърнем кв. Младост и София в по-чисто, по-зелено и красиво място за живот. Каузата ни е изключително артистична и позитивна и се надявам, че ще успеем да ви пленим и с радост да приемете предизвикателството да станете наши съучастници и вдъхновители за промяна. Вярваме, че пътят към промяната е именно отговорността и личният пример на всеки един от нас.“, приветства учениците Вера Петкова, бранд мениджър в NET 1.

Нарисуваните картини ще бъдат представени на специална благотворителна изложба на 19 април, от 18:00 часа, в парк „Младост 3“, съпроводена с концерт с богата танцово-музикална програма на ученици от профилите „Изкуства - музика“ и Изкуства - хореография“ на 144 СУ. Достъпът за събитието ще е свободен, а всички желаещи да подкрепят инициативата, ще могат да закупят картини или да направят дарение. Дарителската акция ще се осъществява с подкрепата на Фондация „77“, създател на проекта „Когато станем 100 000 ще посадим гора“.

 „Основна политика на мен и екипа ми е да изградим повече паркове, зелени площи, градинки, изобщо цялостна зелена система, защото както знаем район “Младост“ е икономически най-бързо развиващия се район. Искаме да поддържаме добра среда за живот, за да накараме младите хора освен да работят в „Младост“ и да живеят тук. А, за да провокираш в някой желание да заживее на конкретно място трябва да му осигуриш среда, в която да може да диша, да разхожда децата си и да се радва на природата, среда, в която да се чувства спокоен и щастлив.“, изрази подкрепата си към инициативата арх. Румен Русев – кмет на СО район „Младост“.

#вДъхНови града с NET 1 е част от програмата за корпоративна социална отговорност на телекома на столицата, която има за цел да показва възможностите за подобряване на градската среда. Компанията активно организира инициативи за залесяване на София, част от които „Зелено лято с NET1“ и “Зелено кино за зелена Дружба“. #вДъхНови града с NET1 се организира в партньорство със 144 СУ „Народни будители“ и Фондация „77“. Партньор и домакин е СО район „Младост“.   

Следи събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/411617766054015     

EspressoNews

 

Тагове