Без пластмасови бутилки на „Байк и рън за Чепън“

1827 преглеждания

Организаторите призовават състезателите да носят бутилки за многократна употреба

Организаторите на Байк и Рън за Чепън, намаляват използването на пластмасови бутилки с малък грамаж по време на състезанието. Това става ясно от информация на официалната фейсбук страница на надпреварата. Целта е да се намали обема на пластмасови отпадъци и да се опази уникалната природа на Чепън планина от замърсяване. За целта, вместо на подкрепителните пунктове да се раздава вода в малко бутилки на участниците, за да могат да се освежат по време на напрегнатото състезание, там ще бъдат поставени десетлитрови туби с помпа. От тях, в свои бутилки, състезателите ще могат да си налеят вода за освежаване.

Организаторите приканват всички участници да носят свои собствени бутилки за многократна употреба и колоездачни бидончета, за да ги зареждат на пунктовете и старта. „Така заедно ще намалим екологичния отпечатък на състезанието и ще бъдем по-отговорни към природата.“, апелират те.

EspressoNews е медиен партньор на събитието и подкрепя инициативата на организаторите, като призовава всички участници и гости на събитието, да пазят природата чиста и да не оставят боклуци или да извършват действия, с които могат да нарушат крехките екосистеми от уникални растителни и животински видове, по трасето на състезанието и около Драгоман.

Осмото издание на надпреварата ще се проведе на 20 април 2019 г. на познатото трасе в красивата Чепън планина край Драгоман. 

Регистрационната форма за участие е отворена, като желаещите да предизвикат своите умения в планинското колоездене и бягане, могат да заявят своето участие и да изберат дисциплина, в която ще се състезават на интернет адрес: https://chepan.stenata.com/.

Мария Маркова

Снимка: Байк и рън за Чепън, Фейбук