Близо 600 пациенти са потърсили помощ в спешния кабинет на "Пирогов" в празничната нощ

1033 преглеждания

Петима са пострадалите от пиратки

Близо 600 пациенти са преминали през спешния портал на „Пирогов“ в новогодишната нощ. 100 от тях са хоспитализирани. Това отчетоха медиците от лечебното заведение на традиционния си първоянуарски брифинг.

Най-натоварен е бил спешния травматологичен кабинет. През него са преминали множество пострадали с порезни наранявания от битов характер и 5 пострадали от пиратки. Четирима от тях остават на лечение в Клиниката по хирургия на ръката, съобщи дежурният лекар д-р Кремена Йорданова. Тя поясни, че най-тежко е пострадало 16-годишно момче, при което има сериозни наранявания и ампутация на един от пръстите.

В спешния кабинет по токсикология са потърсили помощ много пациенти с алергични реакции. Четирима са били с алкохолна интоксикация и остават за лечение в клиниката. Двама от тях са мъже на близо 60 години. Две непълнолетни момичета с алкохолно отравяне също са хоспитализирани в Токсикологията на "Пирогов".

Тази година се наблюдава завишение на потърсилите помощ в Спешното отделение на университетската болница спрямо миналата година, става ясно още от равносметката на дежурните медици.

Източник: УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“
EspressoNews