В Бов ще представят книгата „Просто Мария“ на автора Цвета Порязова

1379 преглеждания

Вижте кога

Представяне на книгата „Просто Мария“ от автора Цветя Порязова ще се състои в село Гара Бов на 27 ноември 2018 г. Литературното събитие ще се проведе в библиотеката на местното читалище.

„Образите в разказите от книгата са на хора, които може би и ние сме срещали, а действията в тях разкриват случки, в които може би и ние сме попадали.
Подарете си една среща с автора на книгата, която ще спре в неспирния бяг на времето, докосвайки се до истинското, топлото и човешкото.
Очакваме ви в Бов заедно с Цвета Порязова!“, се казва във Фейсбук поканата за събитието.

Цвета Порязова е родена в с. Завидовци, Софийска област. Живее в гр. Своге. След гимназията учи в полувисш медицински институт и отдава 10 години на тази професия. Завършва с. Дочно философския факултет на Софийския университет и започва работа като редактор, а по-късно и като главен редактор на местния вестники Саоло - „Устрем", Завършва и второ висше образование - хурии muka. Активен общественик, общински съветник, и периода 1995 - 1999 г. секретар на Община Своге.

Целият й професионален път по нататъшни или местните печатни медии. Поема ръководството на от ник „Искърски пролом", а още от създаването на вестник „Своге 7" през 2001 г. става негов главен редактор и продължава издаването му и днес.

През всичките си над 30 години активна журналистическа дейност пише и за национални и регионални медии.

EspressoNews