Вапцарови дни в Годеч

1784 преглеждания

Племенницата на поета ще бъде специален гост на събитието

НЧ "Н. Й. Вапцаров - 1899" град Годеч съвместно с Националния литературен музей и Къщата музей "Никола Вапцаров" гр. София, организират "Вапцарови дни в Годеч". Инициативата ще се проведе в рамките на три последователни дни на /23, 24 и 25 юли/, като жителите и гостите на Годеч ще станат свидетели на различни прояви, свързани с живота и делото на българския поет. В Годеч ще гостува и племенницата на поета - Мая Вапцарова.

Вапцаровите дни ще започнат на 23 юли /понеделник/ от 10:00 ч. с поднасяне на венци и цветя във връзка със 76 г. от гибелта на поета пред паметната плоча на Никола Вапцаров в сградата на читалището. 

На 24 юли, от 18:00 ч., Мая Вапцарова ще представи пред жителите и гостите на Годеч последния си филм "Епоха" и новата си книга "Арена". Програмата за деня ще продължи с поетичен рецитал на клуб "Художествено слово" и дискусия на тема "Вапцаров на новото време". Гост на събитието ще бъде Катя Зографова - директор на Къща музей "Н. Й. Вапцаров" гр. София;

Програмата за Вапцаровите дни в Годеч ще завърши с представяне и прожекция на филма за поета "Ти помниш ли…" със сценарист и режисьор Мая Вапцарова и беседа на тема "Фактите през призмата на филмовото изкуство" на 25 юли /сряда/ от 18:00 ч.

EspressoNews