Времeнно изпълняващият длъжността кмет на община Сливница участва в семинар на тема „Рискове и заплахи за критичната инфраструктура в общините на Република България“

1383 преглеждания

Времeнно изпълняващият длъжността кмет на община Сливница - г-н Радостин Ялъмов, взе участие в семинар на тема „Рискове и заплахи за критичната инфраструктура в общините на Република България“. Събитието се организира от Асоциацията на българските градове и региони (АБГР), съвместно с Фондация „Конрад Аденауер“, а негов домакин бе община Долна баня.

Мероприятието е насочено към общините от Софийска област и цели да разясни и дискутира рисковете, заплахите и начините за превенция и противодействие на терористични атаки, както и добрите практики, които се прилагат в тази посока в регионален и международен план.

В семинара взеха участие и представители на общини от област Кюстендил и област Пазарджик.

Приветствайки организаторите и участниците, областният управител на Софийска област - г-жа Росица Иванова, определи форума като изключително навременен, а темата - актуална, предвид събитията в международен план от последните месеци.

Приветствия към участниците бяха изпратени от Вицепремиера и министър на вътрешните работи - г-жа Румяна Бъчварова и от г-жа Ваня Кастрева – началник на РИО-София град.

Лектори на семинара бяха проф. д-р Ненко Дойков, проф. д-р Никифор Стефанов и проф. д-р Томо Борисов от Висше училище по сигурност и икономика - град Пловдив. Те представиха темите „Терористични атаки в населени места. Превенция и противодействие“, „Инциденти с химически, биологически и радиоактивни материали. Био и агротероризъм“ и „Психофизически модел за самозащита и оцеляване на населението при извънредни ситуации“.

Източник: Община Сливница

Тагове