Грандиозен финал за Петото Международното Ретро Рали България в Костинброд

1415 преглеждания

За втора поредна година градът е домакин на събитието

Завърши петото издание на Международното Ретро Рали в България. За втора поредна година домакин на финала на грандиозната ретро надпревара е община Костинброд.

В ралито взеха участие 30 екипажа от страната и чужбина, от които 8 от Гърция, 6 от Румъния и 1 от Дания. Участниците трябваше да изминат маршрута от София до Копривщица по подбалканския път в първия състезателен етап. Във втория пътят им премина от София през Костинброд до Зверино и обратно в Костинброд, където бе финалът и официалната церемония по награждаване.

За първи път община Костинброд имаше и свой представител в Ретро ралито. Под номер 29  бе екипът „Синята светкавица“ с шофьор Димитър Ставрев и навигатор Тодор Тодоров, които се представиха с ВАЗ 21011 от 1978 година. Със своето возило те изминаха всички 400 км от състезателното трасе и обраха овациите на своите съграждани с пристигането си на финала.

Старите возила, изпълнили площад „Иван Вазов“ в Костинброд в неделния ден, създадоха приповдигнато настроение у местните и гостите на града, посетили събитието. През целия ден те имаха възможност да разгледат автомобилите, да се снимат с тях и да научат повече за техническите им параметри от техните собственици.

След като всички участващи автомобили бяха представени пред присъстващите, дойде ред и на награждаването на победителите в тазгодишното издание на Ретро Рали България. Официални гости на събитието, които връчиха и наградите, бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, неговите заместници Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева, Борислав Борисов - кмет на село Петърч, Симеон Спасов - кмет на село Голяновци, както и председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, Камен Михайлов – директор на Ретро Рали България и Бистра Боянова - организатор на мероприятия, връзки с обществеността и международна дейност в местната администрация.  

Купи и шампанско получиха най-добрите по часово време екипажи. Специален плакет бе връчен на кмета на Костинброд от организатора на Ретро Рали България Камен Михайлов, с който отправи своите благодарности към Трайко Младенов и екипа му за оказаното съдействие и подкрепа.

Младенов от своя страна благодари на организаторите на Ретро Рали България и заяви, че това събитие вече е неизменна част от културния календар на община Костинброд. Кметът използва момента и покани на сцената екипажа от община Костинброд Димитър Ставрев и Тодор Тодоров, които награди с плакети.  Младенов подчерта, че отбор „Синята светкавица“ е спечелил сърцата на местните.

Последва концерт на любимата на малки и големи ТиТа, която повдигна градусите на настроението и със своите изпълнения превърна финала на ралито в истински празник.

Тазгодишното Международното Ретро Рали България премина през Костинброд, Своге, Зверино, Кърнаре, Златица, Мирково, Саранци, Долни Богров, Копривщица, гр. София.

EspressoNews
Снимки: Община Костинброд