Гръм и мълнии и днес в цялата страна

1496 преглеждания

Остават предупредителните кодове, има опасност и от градушки

Опасно време с обилни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки ще има днес в почти всички области от страната. Оранжев е предупредителният код в 11 области - Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян.

Жълт код е в сила за Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Благоевград, София и София-град.

Вятърът днес ще бъде слаб до умерен предимно северен. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28 °, за София около 23°.

По Черноморието ще бъде облачно  с валежи от дъжд и гръмотевици, на места главно по южното крайбрежие ще са интензивни. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са в интервала 24-27°. Температурата на морската вода ще бъде 25-26°. 2-3 бала ще бъде вълнението на морето.

В планините облачността ще е значителна. С временни прекъсвания, на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части временно силен североизточен вятър. Максималните температури на 1200 метра ще бъдат около 18°, а на 2000 метра – около 12°.

Източник: НИМХ