Доброволци почистиха алтернативния път на „Ломско шосе“

2238 преглеждания

От м. Белидие хан до разклона за село Понор

Доброволци и представители на Община Костинброд почистиха алтернативния път на “Ломско шосе” в участъка от м. Белидие хан до разклона за село Понор. В екологичната инициатива се включиха служители на компанията Hewlett Packard (HP), кметът на Костинброд Трайко Младенов и председателят на местния Общински съвет д-р Атанас Тенев. Всички те бяха посрещнати с ръкавици, чували и подробен инструктаж за района от главния еколог на общината инж. Красимир Дебеляшки.

Оборката в съботния ден започна от разклона за военно формирование 34 420 на село Понор и продължи до хижа “Люляка”, Белидие хан. В рамките на няколко часа всички участници в акцията успяха да съберат десетки чували боклук, които бяха извозени до Регионално депо Костинброд.

Служителите на IT компанията боядисаха и беседка, която се намира на екопътека в района на хижа “Люляк”. Идеята на Община Костинброд е да превърне в привлекателно място за отдих и туризъм този район като облагороди екопътеката, която минава покрай река Крива и местността Белидие хан. За целта от местната администрация апелират към гражданите да бъдат отговорни към природата и да не изхвърлят отпадъци безразборно.

EspressoNews