Доника Ризова – автор и водещ на „Медиите ON AIR”, е част от журито на „Работилница за Espresso репортери”

1872 преглеждания

Към журито, което оценява ученическите материали в обучението „Работилница за Espresso репортери”, се присъединява и Доника Ризова – автор и водещ на предаването „Медиите ON AIR”. Заедно с Максим Майер, още няколко практика от сферта на журналистиката и връзките с обществеността, които ще станат известни по-късно и екипа на „Еспресо Медия”, Доника Ризова ще проверява разработките на младите журналисти, ще ги насочват и ще им дават ценни съвети, придобити с опита.  

Доника Ризова има две магистратури  към СУ „Св.Климент Охридски“- езиково обучение и връзки с обществеността. Започва кариерата си като репортер в Българското Национално Дарик Радио и по-късно става главен редактор, отговарящ за развитието на радиото в Северозападна България.

Тя е носител на наградата "Златното перо" на СБЖ за 2011-2012 година в раздел "Електронни медии-телевизия" за предаването "Медиите ON AIR".

През 2014 година бе сред номинираните журналисти за наградата "Заедно" на Фондация "Работилница за граждански инициативи".