Един е кандидатът за кмет на предсрочните избори в село Свидня, петима влизат в битка за кметския стол във Владо Тричков

2168 преглеждания

Емил Василев, издигнат от местната коалация „Обединение за общината“ е единствения кандидат за овакантения кметски пост в село Свидня, община Своге. Номерът в бюлетината, с която избирателите в селото могат да гласуват за кандидата на „Обединение за общината“ е 17. Частичните избори в селото ще се проведат на 02.10.2016 г., заедно с избори в още 20 населени места в цялата страна, сред които и още едно съставните села на община Своге – Владо Тричков.

Кандидатите, които ще си оспорват кметското място във Владо Тричков са петима, като в предизборната надпревара влизат, по ред на изписването им в решението на ОИК Своге - Иван Николов от „Обединение за общината“ с номер 17 в интегралната бюлетина, Захари Георгиев, издигнат от политическа партия ГЕРБ, който ще бъде под номер 3, Райчо Недялков от АТАКА под № 11, с номер 15 е кандидата на ВМРО-БНД, Бисер Найденов, а единствената жена в надпреварата, издигната от АБВ е Бистра Захаринова под № 12. В случай, че на първия тур на втори октомври нито един от кандидатите не бъде избран, седмица по-късно ще се проведе балотаж между класираните на първите две места.

Както EspressoNews вече писа, до необходимостта от провеждане на частични избори се стигна, след като в началото на юли, Силвио Димитров, кмет на Владо Тричков подаде оставка. Актът му бе последван и от колегата му от село Свидня – Емил Димитров, чийто кметски мандат бе прекратен с решение на ОИК Своге от 08.07.2016 г.

Елисавета Георгиева