Електронни четци от „Ролпласт“ получиха шестима участници в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

3887 преглеждания

Светлин Николчев – изпълнителен директор на „Ролпласт Груп“ АД връчи лично наградите на изявените ученици

Лидерът в производството на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България – „Ролпласт“, подкрепи тазгодишното издание на ученическия конкурс-обучение за бъдещи журналисти „Работилница за репортери 2018 – Родова памет”. От компанията отличиха шестима ученици, които получиха специална награда - електронни четци „Kindle“, за проявения от тях талант и умения в организирания от EspressoNews конкурс.

Г-н Светлин Николчев – изпълнителен директор на „Ролпласт Груп“ АД, бе сред официалните гости на церемония по награждаване на победителите и призьорите в „Работилница за репортери 2018 - Родова памет”, която се поведе на 27 април в НЧ „Никола Йонков Вапцаров – 1899”, град Годеч.

От сцената на читалището той поздрави всички участници в конкурса за проявения талант, както и организаторите на Работилницата за възможността, която предоставят на младите дарования за изява.

Г-н Николчев лично обяви шестимата носители на специалната награда на „Ролпласт“ и им връчи електронните четци с пожелание за много успехи в бъдеще.

Носителите на наградата са:

Владимира Христова от СУ „Христо Ботев”, град Враца за най-въздействащо есе - „Мамо, да знаеш - и днес те обичам!“, като за пореден път прозвуча цитатът, който се превърна в емблема на тазгодишното издание на конкурса - „Избършете душите си от прашинките недоволство към държавата и отдолу ще се покаже родината“.

Осмокласничката Ванеса Милева от ПГ „Велизар Пеев”, град Своге, която впечатли всички с нейната отделеност, любов и талант, с който представя селата Бов и Гара Бов и богатството на Искърското дефиле, пред широка аудитория. Още един възпитаник на професионалната гимназия в Своге получи електронен четец от „Ролпласт“. Това е Антония Дикова, която бе отличена за нейното постоянство, отговорност и отзивчивост, проявени в двата конкурсни месеца.

Двама възпитаници на СУ „Проф. д-р Асен Златаров”, град Годеч също бяха наградени от „Ролпласт“. Това са Цветан Симеонов, за най-емоционалното есе - „Книгата на спомените“ и Беатрис Георгиева, за изключителното й изследване, посветено на Разбоишкия манастир, което се превърна и в най-споделяния материал в историята на Работилницата досега.

Шестата електронна книга отиде в ръцете на най-младия възпитаник на СУ „Летец Христо Топракчиев”, град Божурище - Петя Георгиева, която освен с качествено решените конкурсни задачи се отличи и с голямата си ангажираност и създаването на допълнителни материали по различни теми.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 18 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Конкурсът „Работилница за репортери” е проект на регионалния новинарсик портал EspressoNews. Той се организира за трета поредна година, като през 2018 г. бе под надслов „Родова памет”. В него, учениците имаха да решат шест задачи в различни журналистически жанрове - репортаж, портрет, есе, интервю, изследване и видеорепортаж. Работите им бяха оценени от професионално жури в състав: Кристина Баксанова от bTV, Марина Цекова от Нова телевизия, Мариета Фидосиева от БНТ, Доника Ризова от Bulgaria ON AIR, доц. д-р. Стела Ангова от УНСС и Евелина Павлова от радио „105.6 НОВИНИТЕ СЕГА“.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsoniteАвтомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

Мария Маркова