Епидемията от чума по животните е новата схема на "Ало-измамниците"

1253 преглеждания

В Казанлъшко вече действа

Ало-измамниците с нова схема на действие. Този път злосторниците се възползват от усложнената епизоотична обстановка в страната и наличието на чума по свинете в някои региони.

За нея разказа ветеринарен лекар от Казанлъшно, цитиран от btv. Когато се обадили на своята жертва, телефонните измамници поискали да вземат проби от животните с аргумента, че чумата се е разпространила в района.

Мнимите експерти обяснили, че са от Държавен фонд „Земеделие”. Искали веднага да видят животните. Те обаче били на паша на километри от селото. Наредили в понеделник стадото да не излиза, защото тогава щели да дойдат служителите за пробите.

Намекнали, че има начин нещата да бъдат уредени. Изплашени, стопаните позвънили на местния ветеринар.

„Аз разбирам, че от фонд „Земеделие” няма кой да взема кръвни проби, вземат се от Агенцията по храните, от техни служители. Въпреки това се обаждам на официалния лекар на община Казанлък да го попитам има ли такъв риск за нашата община и вземат ли се проби. Отговорът е отрицателен – не се вземат и няма такъв риск. Съответно обаждам се на стопанина и го успокоявам, че това са телефонни измамници”, обясни д-р Стилян Шиков пред медията.

Източник: btv