Заместник-кметът Петя Долапчиева откри конкурс за Ботева и възрожденска поезия

1145 преглеждания

В тазгодишното издание участват над 70 изпълнители на поезия и проза

Заместник-кметът Петя Долапчиева откри 57-мия Национален конкурс-рецитал за Ботевска и възрожденска поезия и проза /любители/. „За мен е удоволствие, от името на кмета на Община Враца - Калин Каменов, да открия Националния конкурс и да бъдем заедно в тези дни, когато сърцето на България пулсира във Враца. За нас е чест, че Вие млади хора, сте част от „Ботеви дни 2019“, каза в приветственото си слово заместник-кметът, пожела успех на участниците и даде начало на културната проява, чийто домакин е Младежкият дом в града.

В тазгодишното издание участват над 70  изпълнители на поезия и проза от 11 населени места в страната – Враца, Варна, Мездра, Оряхово, Козлодуй, Видин,  Перник, София, Асеновград, Монтана и село Меляне.

Любителите, изпълнители на художествено слово, са разпределени в три възрастови групи: индивидуални участници до 14 години, над 14 години и групови изпълнения.

Младите таланти ще бъдат оценявани от жури в състав - Емилия Ангелова – проф. д-р по сценична реч и техника на говора и врачанските актьори - Борислав Борисов и Емил Пеняшки.

В рамките на Националния конкурс-рецитал, ще се проведе и 24-тият конкурс за изпълнение на Ботева поезия на един от най-известните изкуствени езици - есперанто.

Културните прояви са част от инициативите, посветени на „Ботеви дни 2019“ и се организират от Младежки дом-Враца и Община Враца.

EspressoNews

Снимки: Община Враца