Започна надпреварата за „Зелените Оскари”

1038 преглеждания

Престижните отличия ще бъдат връчени за девети път

За девета година класацията на b2b Media "Най-зелените компании в България” ще оцени и отличи най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

Желаещите да кандидатстват могат да подадат своите заявки на сайта: green.b2bmedia.bg.

Кои ще са победителите тази година ще определи престижното жури.

Призовете тази година са допълнени с нови категории като зелен офис, зелена иновация, проект или идея. Проучването е уникално за България, като отчита постигането на "зелени" цели и социално-отговорни стратегии. Надпреварата е подходяща за компании, които имат инвестиции и самоинициират действия и каузи за по-здравословна среда.

Традиционно сред отличените ще бъдат и журналисти, чиито материали са били свързани с темите на конкурса. Публикациите или репортажите може да са насочени към пряко към опазването на околната среда или към подобряване на икономиката на страната за повече устойчивост. Може да са свързани с личен пример за популяризиране на зелената идея или да разнищват проблеми, свързани с нарушения на заонодателството за опазване на природното богатство, разследвания по повод на еко-нарушения, както и вдъхновяващи примери за по-устойчиво развитие на бизнеса.

Отново и в това издание ще бъде връчено специалното отличие „Зелена личност”, с което организаторите поощряват индивидуалните усилия. То беше присъдено за първи път през 2012 година. Наградата е единствената, която се връчва след гласуване изцяло онлайн.

Кандидатстването ще продължи и през май.

А официалната церемония по награждаването ще е на 7 юни 2019 година от 19 часа.

През 2018 г. по зеления килим минаха 33 призьори с устойчиви идеи, проекти и постижения. 

Повече информация за конкурса може да намерите на green.b2bmedia.bg.

EspressoNews  е медиен партньор на nационалния конкурс „Най-зелените компании в България“.

EspressoNews