Започна третият етап от реконструкцията на водопроводната мрежа на Годеч

1257 преглеждания

Споразумение за осигуряване на финансови средства на обект „Реконструкция на водопроводна мрежа и частична рехабилитация на канализацията на гр. Годеч” – етап III подписаха кметът на община Годеч Радослав Асенов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Отпуснатите средства са в размер на 1 225 000, 00 лв., а кметът веднага официално направи и първата копка на тази част от проекта, като по традиция разби бутилка шампанско в строителната техника.

„Не искам и няма да губим нито минута време. След като вчера подписахме споразумението, от днес строителите започват работа по реконструкцията на водопроводната мрежа – етап III. Водата на Годеч е основен проблем, с който се заехме от самото начало при встъпването ми в длъжност”, подчерта градоначалникът, цитиран от изданието.

Радослав Асенов благодари на правителството на Република България и ръководството на МРРБ за подкрепата при реализирането на реконструкцията и пожела на изпълнителите да работят качествено и да завършват работата си в срок. По думите му, до края на годината по-голямата част от водопроводната мрежа на Годеч ще бъде подменена.

Третият етап включва подмяна на водопровода по улиците „Асен Златаров”, „Височка”, „Васка Емануилова”, „Игнат Емануилов”, „Баба Тонка”, „Нишава”, „Георги Сава Раковски”, „Градина”, както и в центъра на града. 

EspressoNews