Известен румънец спечели първия хип-хоп батъл в Годеч

1180 преглеждания

Първият хип-хоп батъл в Годеч вече е факт. Той се проведе на 4 юни в читалището в града, част от едномесечните прояви по случай 60-годишнината на град Годеч.

Батълът в България е популярен от години, но за първи път подобно събитие се провежда в Годеч. В батъл надпреварата танцьорите показват възможностите си и биват директно оценявани от компетентно жури.

На сцената на читалище „Н.Й.Вапцаров – 1899” дебютираха едни от най-добрите български танцьори, сред които Искра Даскалова – Justiss и Димитър Желев – DzH. В хип-хоп надиграването взеха участие и две момчета от Годеч, част от „X MOB CREW“ – Боби и Кристиян. Те обаче отпаднаха след първия кръг.

Жури също бяха представители на танцовия елит на България – Мохата, който често представя страната ни на батъл надпревари в чужбина, част от отбора „The fifth alliance”, който достигна до финала на „България търси талант” тази година.

Елена Коларова – Ели, част от Skywalkers. Работи с Рафи и други професионалисти в страната. И още: Яница Станкева – Яни, създател на залата за танци „Flava House”, част от „Pop&roll”, с който има множество изяви.

В първия за Годеч батъл, продължил над два часа, победител стана един от най-добрите street танцьори на Румъния – Мирча Ексарку.

Мирча е един от основателите на стрийт денс общността в Румъния. Не случайно е един от най-добрите танцьори и хореографи. Негови специалитети в хип-хоп стиловете са: hip hop, popping, locking, dancehall и afro.

Той е единственият румънец, който достига до финал на едно от най-престижните street dance състезания в света: JUSTE DEBOUT през 2012-та в Италия.

Победителят получи 200 лв., осигурени от Община Годеч.

Източник: Актуален глас