Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-София

1342 преглеждания

На 26.07.2016г. се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-София, на което присъства и г-н Радостин Ялмъков – и.д. кмет на Община Сливница. По време на срещата бе приет бизнес планът за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-София за периода 2017 – 2021 година.

Членовете на Асоциацията бяха запознати с новото процентно разпределение на гласовете в Общото събрание на Асоциация по ВиК, направено след присъединяването на община Ботевград към обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ЕООД-София, след което приеха решение относно препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета  на Асоциацията за 2017 година.

Председателят на Асоциацията даде думата на г-н Никола Нитов, който запозна членовете на Общото събрание с бизнес плана на „ВиК“ ЕООД - София за периода 2017 - 2021 година, като обърна внимание на инвестиционната програма на дружеството. По думите на г-н Нитов, предстои тя да бъде детайлизирана и изпълнението на дейностите, предвидени във всяка община, да бъде разпределено по години. В обобщение управителят на „ВиК“ ЕООД-София изтъкна, че заложеното в плана за 2016 година ще бъде изпълнено, а инвестиционната програма – вероятно и преизпълнена.

В последвалата дискусия на свой ред кметовете на общини поискаха някои разяснения, относно заложените в бизнес плана капиталови разходи на ВиК оператора, както и информация за плановете му за финансиране на проекти във водния сектор, с които общините възнамеряват да кандидатстват по новите Европейски фондове и програми.

В тази връзка г-жа  Росица Иванова – областен управител на Софийска област, съобщи, че общините от Софийска област ще имат право на кандидатстване с ВиК проекти, след като цялата територия на региона е консолидирана в Асоциацията по ВиК.

С 20 гласа „За“ Общото събрание на АВиК прие бизнес плана за развитие на дейността на „ВиК“ ЕООД - София за периода 2017-2021 година.

Източник: Община Сливница