Как да запазим сърцето си здраво разясни проф. Трендафилова на среща в ЦСРИ-Костинброд

1819 преглеждания

Беседата бе последната подобна за тази година

Последният от поредицата разговори, посветени на общественозначими заболявания се проведе в Центъра за социална рехабилитация и интеграция-Костинброд. По покана на директора на центъра г-жа Ананиева, с местното население се срещна проф. Диана Трендафилова, която говори за характера, рисковете и превенцията на сърдечносъдовите заболявания.

Проф. Трендафилова е един от утвърдените кардиолози у нас в областта на инвазивната кардиология. Началник е на клиника по кардиология в болницата „Св. Екатерина“ и републикански консултант в областта, специализирала е в Белгия, Италия, Франция и Германия.

В много достъпен стил лекторката изясни кои са най-честите заболявания на сърдечносъдовата система, посочи факторите, които ги провокират и посъветва присъстващите как да живеят, за да ги избегнат и запазят своето сърце здраво.

На срещата, освен потребителите на Центъра, присъстваха кметът на общината –Трайко Младенов, Таня Иванова – гл. експерт от Общинската администрация, Краса Крилашка-общински съветник, представители на Дирекция „Социално подпомагане“- Костинброд.

Трайко Младенов отправи своите приветствия към присъстващите и потвърди подкрепата си за екипа на ЦСРИ. Кметът изказа удовлетворението си от работата на Центъра и заяви, че общинското ръководство е еднакво ангажирано както с развитието на образованието, така и със социалните услуги на територията на Костинброд и региона.

Трайко Младенов припомни, че е в процес изграждането на територията на общината на уникален център за деца с онкологични заболявания без аналог у нас. Кметът съобщи, че в близко време ще бъде разкрит и модерен рентгенов в кабинет в сградата на поликлиниката в Костинброд, което ще улесни здравното обслужване на гражданите.

Припомняме, че до момента екипът на ЦСРИ-Костинброд организира за своите потребители беседи, посветени на здравословното хранене и превентирането на различни хронични заболявания.

EspressoNews