Коктейл от адреналин, приключения и спиращи дъха гледки и преживявания ще предложи Арт Екстрийм фест на своите посетители

1906 преглеждания

Своге става домакин на първия по рода си Арт Екстрийм фест. Той ще се състои на 24 юни 2017 г. и се организира от Община Своге с дейното участие на Владимир Ангелков и генералното спонсорство на МТел и медийната подкрепа на EspressoNews.

Събитието е уникално като екстремно-приключенска атракция и формат на провеждане. В рамките на фестивала посетителите ще могат да се насладят на прекрасната природа на Искърското дефиле и разнообразните възможности, които то предоставя за любителите на адреналина. То е част от кампанията на общината за популяризиране на Своге като дестинация за алтернативен спорт и туризъм. В програмата на Арт Екстрийм фест са включени различни прояви, сред които музика, танци, приключенски игри, изложба на открито, екстремни въжени трасета, скокове с бънджи и арт инсталации в пещера „Темната дупка“. Едно от звездните имена, които ще радват посетителите, е Михаела Филева.

Организаторите на фестивала обещават да покажат пресечните точки между екстремните преживявания и изкуството. Мястото, избрано за провеждане на феста описват като „коктейл от просторни зелени поляни, гори, скални венци, природни феномени и спиращи дъха гледки към Искърското дефиле и планинските хребети“.

Програмата ще изпита сетивата на посетителите и с приятни изживявания като полет с паратрайк и скално катерене, като организаторите гарантират безкомпромисно качество на екипировката и мерките за безопасност.

Предвидено е журналистите, които отразят събитието, да изпробват всички екстремни атракции, които ще предложи Арт Екстрийм. Екип на EspressoNews също ще се възползва от тази възможност, събирайки целия си кураж, за да заснеме уникални кадри за нашите читатели.

Фестът ще започне в 12:00 часа и ще продължи през целия съботен ден /24 юни/. Локациите, избрани за провеждането му, са разделени в 3 зони. Първата са поляните до Вазовата екопътека и водопада „Скакля“, втората е центърът на село Заселе, а третата – пещерата „Темната дупка“.

Организаторите на първия по рода си Арт Екстрийм фест обещават също много награди и изненади за всички гости на събитието. Повече за събитието можете да намерите във Фейсбук

EspressoNews