Концерти на Дара и Криско ще бъдат кулминацията в Седмицата на Костинброд

2709 преглеждания

Посветена на 44 години от създаването на града

Седмица на Костинброд, посветена на 44 години от създаването на града, предвижда културният календар, с който в общината ще отбележат празника.

Събитията в периода 12-18 септември ще задоволят както най-малките, така и ценителите на изкуството и спорта.

В началото на седмицата е времето за постановката „Женско царство“ на театър „Искри и сезони“, изложба на картини „Костинбродска живопис“ и представянето на книгата „Величието на Константин“.

Следва поредната прожекция от афиша на София Филм Фест, когато феновете на седмото изкуство ще се насладят на лентата „Квадратът“ на режисьора Рубен Йостлунд.

На 15 септември ще бъде открита началната сграда на Второ ОУ „Васил Левски“ в Костинброд, след което местните ентусиасти ще се включат в екокапманията „Да изчистим България заедно“. Същата вечер ще се проведе и колоритното дефиле на фолклорните състави от община Костинброд, а кулминацията ще бъде концертът на Николина Чакърдъкова на стадион „Белица“.

В неделя ще има спортен турнир, парти с аниматори за най-малките и концерт на джаз формация „София“ и „Симфониета „София“.

В деня на Св. мъченици Вяра, Надежда Любов и тяхната майка София, който е и празника на град Костинброд, емоциите ще достигнат кулминацията си с концертите на обичаните от всички Дара и Криско. Двата концерта ще бъдат на стадион „Белица“, а вечерта ще завърши с празнична заря.

Следващият ден от Седмицата на Костинброд ще бъде най-приятен за малчуганите, за които е предвидено детско шоу с животни от „Magic Circus Artanes”.

Организаторите от Община Костинброд обещават широки усмивки и добро настроение на всички.

В периода от 1 до 12 септември в Костинброд ще бъде поставена първата копка на ремонта на площад „Иван Вазов“, ще бъде открита новата площадка в ДГ „Детелина“ в с. Драговищица, ще се проведе футболният турнир За купата на кмета и ще бъде открита яслената група в ДГ „Виолина“ в с. Петърч, както и реновирания двор с нови площадки за игра в детското заведение.  

EspressoNews