Любители и професионални художници показаха емоциите си в конкурс на тема „Моето лято“

1967 преглеждания

Инициативата бе на клуб "Неронци"

За пореден път клуб „Неронци“ изненада с нещо ново и креативно своята публика - конкурс за картина на тема „Моето лято“. Инициативата, която е част от дейностите на клуба за развитието на изобразителното изкуство, се проведе в края на септември в сладкарница „Козаро“ в Божурище. Тя беше организирана в две категории - професионалисти и любители художници.

В рамките на инициативата всички рисуваха заедно, като професионалните художници помагаха със съвети на любителите и ги запознаха с нови техники в изобразителното изкуство. За няколко часа в приятна обстановка, разговори за изкуство и хубава музика, всички успяха да предадат своите летни емоции върху платната.

Победителите в „Моето лято“ бяха определени с тайно гласуване.

В категория любители първото място си поделиха Ива Методиева и Симона Петкова, които получиха по 150 лв. награда. В категория професионалисти отново имаше двама победители - Марисиана Влашева и Владимира Лазарова, чиято награда бе „Уикенд в слънчева Гърция“.

Управителят и членовете на Сдружение клуб „Неронци“ наградиха със стипендии най-изявените художници за 2018 г. Това бяха:

Валентина Станкова - участвала в 8 изложби с 32 картини, получи стипендия от 155 лв.;

Ива Методиева - участвала в 7 изложби с 31 картини, получи стипендия от 150 лв.;

Симона Петкова - участвала в 7 изложби с 21 картини, получи стипендия 100 лв.

„Тези стипендии са за принос към развитието на клуб „Неронци“ и изобразително изкуство. В устава на сдружението ни са заложени много цели, свързани с популяризиране на изобразителното изкуство и даването на годишни стипендии за най-изявените участници. Това е нещо, с което искаме да стимулираме всички носещи в себе си изкуството, да се включат и да бъдат активни в това да правят света по-цветен и забавен.“, каза Валентина Станкова - управител на Сдружението.

Картините от конкурса може да разгледате ТУК.

Средствата от откупуването им ще бъдат използвани за създване на статуята на Димитър Казаков-Нерон и развитието на изобразителното изкуство.

EspressoNews