Люси Дяковска и Коцето-Калки засаждат дръвчета край село Златуша

1976 преглеждания

"Когато станем 100 000 – ще посадим гора" – в тази инициатива, част от Национална залесителна камания пролет-2017, се включиха жителите на община Божурище. Днес програмата на инициативата включва засаждане на дръвчета в района на село Златуша, а събитието се радва и на звездното и активно участие на Люси Дяковска и Коцето-Калки, предаде Нова телевизия.

Кампанията се организира от доброволци и обхваща райони в цялата страна, а амбициозната цел на организаторите е тази година да бъдат засадени 50 000 фиданки. Държавните горски стопанства и държавни предприятия подпомагат акциите като осигуряват голяма част от дръвчетата.

Люси Дяковска и Калки споделиха, че е отговорност на всеки българин да се грижи за околната среда и да опазва природата. Независимо колко натоварен е графикът на двамата поп изпълнители, те намират време да се включат в акцията и призовават всеки, който има възможност, да го направи, като подчертават значението на малките жестове към природата за по-доброто бъдеще на страната ни.

Залесяване се провежда и в землището на с. Храбърско и ще продължи и в утрешния ден. Повече за локациите и графика на залесяванията можете да видите на www.gorata.bg и във Фейсбук.

EspressoNews

Снимки: www.gorata.bg