Магията на песента завладя Костинброд за деветия „Парад на детската забавна песен”

1498 преглеждания

В конкурса се зявиха вокални групи, дуети и солови изпълнители

Талантливи деца от Костинброд, Ботевград, Ихтиман, Божурище и София взеха участие в деветото издание на „Парад на детската забавна песен - Костинброд 2018”. Детският певчески конкурс се проведе на 15 декември в голямата зала на НЧ „Иван Вазов-1947” в града. На сцената на читалището се изявиха вокални групи, дуети и солови изпълнители, в три категории - от 3 до 7 години, от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас. Пеещите  малчугани бяха оценявани от жури в състав: Живко Колев - поет, автор на текстове, сценарист и продуцент, Димитър Гетов - музикант, аранжор и композитор и Андрей Дреников - композитор, певец, цигулар, пианист, драматичен и комедиен актьор.

Началото на музикалния конкурс бе поставено от заместник-кмета на общината-домакин - Александър Ненов. Освен Общината, като главен организатор, в подготовката на събитието бяха взеха участие и Съюзът на българските композитори, НЧ „Иван Вазов-1947”, Регионално депо-Костинброд и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

По време на музикалната забава, непосредствено преди обявяването на победителите, Magic Circus Artenes забавлява всички присъстващи със своите илюзии, фокуси и животни.

След края на магичното шоу започна официалното награждаване. Отличени с награди бяха:

В категория от 3 до 7 години:

1. ДВГ „Палавите ноти”, гр. Божурище

2. Георги Андонов ДГ „Пролет”, гр. Костинброд

3. Адриана Занкова, ТШ „Анима”, гр. Костинброд

В категория от 1 до 4 клас:

1. Деница Босилкова, гр. Ботевград

2. ДПГ „Шопчета”, НЧ „Заря”, гр. Костинброд

3. Никола Николов, гр. Божурище

В категория от 5 до 7 клас:

1. Емил Пепелярски, НЧ „Заря”, гр. Костинброд

2. Кристиян Кирилов, Първо ОУ „Васил Левски”, гр. Костинброд

3. ВФ „Нова”, гр. Божурище

Специалните награди:

Най-артистично изпълнение – ВГ „Вапцаровци млади”, гр. Ботевград.

Наградата на Съюза на българските композитори - Яница Петрова, Първо ОУ „Васил Левски”, гр. Костинброд.

Голямата награда на кмета на община Костинброд - Никол Стефанова от Vox Studio, гр. София. Плакетът бе връчен от кмет на община Костинброд Трайко Младенов.

В рамките на събитието бе отличен и победителят в конкурса за видеоклип, който Община Костинброд и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни организираха за Световния ден за борба срещу СПИН. Победител в надпреварата стана Жаклин Ангелова. Тя спечели парична награда от 150 лв.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд