Методи Методиев от „Ролпласт“: „Водещо за мен е създаването на среда, в която хората да се чувстват ценени и да работят с удоволствие“

5558 преглеждания

Директорът „Производство“ на компанията в интервю специално за EspressoNews

За предизвикателството да работиш за лидера в производството на дървени, PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори, разговаряме с Методи Методиев, директор „Производство“ в „Ролпласт Груп“ АД.

Разкажете малко повече за себе си и за това как започна работата Ви в „Ролпласт“?

Казвам се Методи Методиев, завършил съм Приложна геофизика във ВМГУ-София. Женен съм и имам две прекрасни деца Сави и Боби съответно на 21 и 17 год. Преди да започна работа в „Ролпласт“, 25 години работих в голяма компания за производство и дистрибуция на напитки. Реших се на промяна в своето професионално развитие, тъй като винаги съм търсел нови предизвикателства, нещо ново и по-различно.

Вие сте директорПроизводство в компанията, колко души работят в дирекцията и как е организирана работата?

В производствен отдел „Ролпласт“ работят около 200 служители разпределени в шест производствени цеха, като всеки производствен цех се управлява от един ръководител- мениджър, който рапортува на мен. Под ръководителите на цехове е организирана пирамидална структура на управление, като задачите се каскадират от управленското ниво към по-ниските нива от служители.

Какво е предизвикателството да обучавате и ръководите хора, които работят за фирма, която е лидер на българския пазар и успешно се представя на международните пазари?

Имаше немалко лични предизвикателства - необходимостта да уча много и постоянно за организацията и процесите в нея, да развивам уменията си на ръководител и най-вече да мотивирам екипите си. Водещо за мен е създаването на среда, в която хората да се чувстват ценени и да работят с удоволствие, да разкриват потенциала си за да намират нови решения водени от ценностите ни да бъдем лидери на Балканите.

Какви са качествата, на които трябва да отговаря един млад човек, за да се реализира успешно и дългосрочно при Вас?

Всеки новопостъпил служител трябва сам да направи самооценка на това, което притежава като знания и умения и да има желание да учи, за да успява. Непрекъснато да се усъвършенства и да осъзнае, че за него е привилегия да бъде част от една голяма компания, която създава уют и комфорт в хиляди домакинства.

Какви са целите, които преследвате през тази година, като колектив и като мениджър?

Целите, които си постаяме за тази година са да постигнем ръст в произведените продукти +10% спрямо предходната година, като повишим своята продуктивност и ефективност, налагайки нови уникални иновативни решения, които ще ни дадат конкурентно предимство. За себе си - да успея да се докажа като ръководиетел, създавайки здрав екип, който е наясно с мисята, визията и ценностите на компанията „Ролпласт“.

Мария Маркова