Момиче от Божурище, номинирано за "Човек на Годината"

3385 преглеждания

С огромно удоволствие искаме да ви представим Десислава Алексова от Божурище, която е удостоенна с номинация в конкурса "Човек на годината". В разговора си е нея тя сподели с усмивка, че е добре позната в сферата, на която се е посветила, но крайно безизвестна в родното си градче. Е, време е и божурчани да научат за нея и заедно да я подкрепим в конкурса, защото тя е нашият "Добър пример"!

Д-р Десислава Алексова е автор на повече от 30 научни статии и е лектор по проекти за предприемачи в туризма.  Тя е активист на Коалиция "За да остане природа в България", индивидуален член и експерт в Българска туристическа камара, член на сдружение „Щастливеца”, което се занимава с образователната мрежа „Място за бъдеще”. Организира пътуващи университети в Чипровци и е член на сдружение „На Ти с природата”.

Първите седем години от живота си прекарва и учи в Божурище, откъдето е родом. След години става преподавател по английски език за период от една година в същото училище.

Д-р Алексова е главен асистент в Международно висше бизнес училище - Ботевград. Преподава и в Нов български университет, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, както и в Частен професионален колеж "Интербизнес". Работила е като експерт по туризма в дирекцията на природен парк "Витоша”, както и в няколко няколко туроператорски фирми.

През миналата година бе участник в доброволчески акции за Драгоманското блато. Подема инициатива за създаване на нова защитена територия в Божурище. През 2014 година е номинирана за награда на Българската фондация биоразнообразие, а екологът Тома Белев я номинира за приза „Човек на годината”.

Ако искате са подкрепите  момичето от Божурище в конкурса „Човек на годината” , можете да дадете своя глас за Десислава Алексова тук: Номинация за Десислава Алексова