Монументална паркова композиция с релеф на Апостола откриха в Драгоман

3702 преглеждания

Събитието се състоя на 18 февруари

По случай 146 години от обесването на Васил Левски в град Драгоман пред туристическия център бе тържествено открит и осветен бюст-паметник на великия българин. Инициативата е на Ангел Лазаров, подкрепена от ВМРО и община Драгоман.
 
Андрей Иванов призова всички жители и гости с думите: „Да имаме силен национален дух, да имаме уважение към националните ни герои, да почитаме авторитетите - минали и сегашни и да се стремим, изваждайки поука от техните дела да вървим напред. Защото онзи, който не познава историята си и не хвърля поглед назад няма как да продължи правилно напред да гради“.
 
Официални гости на събитието бяха Юлиан Ангелов /депутат от 44-то НС/, Николай Борисов /зам. областен управител на София област/, Димитър Антов - автор на композицията, /общински съветник в София град/ и каменоделец, който заедно със скулуптора Павел Павлов са изработили монумента. Сред нашите гости бяха и Арх. Миломир Богданов - председател на Военно-паметната комисия - София област, Стефан Грънчаров - национален координатор на ВМРО и Методи Методиев /председател на ОбС Драгоман/. Родолюбивата проява завърши с рецитал на децата от ДГ „Радост“ и СУ „Христо Ботев“.
 
Община Драгоман и за в бъдеще ще подкрепя всяка една инициатива, която има за цел популяризиране на района и формиране на патриотичен дух, споделят от Общината.
 
EspressoNews