На 29 ноември започват коледните и новогодишни празнични събития в Своге

1707 преглеждания

Вижте пълната програма на мероприятията

По случай наближаващите коледни и новогодишни празници общинското ръководство има удоволствието да запознае жителите на община Своге с културния календар за месец декември и да отправи покана до всички желаещи да се включат в специално подготвените празнични мероприятия.

Началото на тържествата поставяме на 29 ноември 2018 г. с представяне на сборника „Полет над Грохотен“. Почитателите на художественото слово могат да се запознаят със сборника от 17:30ч. в ритуалната зала на НЧ „Градище 1907″- град Своге. 

На 3 декември точно в 17:00 ч. вземете децата и внуците си и заповядайте на градския площад да запалим заедно светлините на коледното дърво.

Вкусни ястия и напитки от свогенския край ще можем да похапнем заедно с членовете на пенсионерски клуб „Доверие“ на 7 декември от 13:30 ч. в читалището.

Денят на 11 декември ще бъде изпълнен с много емоции и приятни мигове особено за най-малките, които ще имат възможност да посетят градската библиотека, а след това да се включат активно в изработването на сурвачки.

Празничният културен календар тази година продължава с невероятно детско шоу и спектакъл с участието на самодейните състави към читалището нa 17 декември 2018 г. от 15:00ч.
Много игри, изненади и награди очакват малчуганите на 17 декември от 15:00 ч. в новата зала на НЧ „Градище 1907″. 

На следващия ден площадът на град Своге очаква всички почитатели на хубавата българска музика. Заповядайте в 17:00 ч. да изпеем заедно с музикалната звезда на българската поп музика Богдан Томов едни от най- мелодичните и обичани коледни песни. Непосредствено след края на тържествения концерт на открито ще разрежем и традиционната 25-метрова торта, майсторски приготвена и декорирана от учениците на ПГ „Велизар Пеев“.

Денят на 19 декември ще бъде белязан от превърналата се в традиционна изложба на школата по изобразително изкуство с ръководител Невяна Кирилова. Бъдете точно в 17:30 ч. в свогенското читалище, за да подкрепите таланта на малките художници.

Краят на коледните мероприятия поставяме на 20 декември  с концерт на сладурите от детска вокална група с ръководител Станислав Събев. Техните изпълнения можете да чуете от 17:30 ч. в Арт-рок кафе - град Своге. Очакваме Ви!

Източник: Община Своге