Над 100 дръвчета бяха засадени в Костинброд

1421 преглеждания

Местата, избрани за засаждане на растенията, бяха стадион „Бенковски” и язовир „Маслово”

Над 100 дръвчера засадиха служители на общинска администрация-Костинброд и „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“ ЕАД на стадион „Бенковски”, кв. Маслово и язовир „Маслово”. Кампанията, която е по инициатива на „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“, се проведе в събота, 6 октомври. Тя стартира от стадион „Бенковски”, където бяха засадени 50 чинара. Брегът на язовир „Маслово“ бе залесен с дългогодишни и отговарящи на терена и метеорологичните условия растения, сред които плачеща върба, лилодендром, чинар, липa.

Сред участниците в инициативата бяха изпълнителният директор на „УниКредит Кънсюмър Файненсинг” ЕАД Ивайло Главчовски и кметът на община Костинброд Трайко Младенов. Присъстваха още и д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд, Даниела Станкова - общински съветник и бивш служител на „УниКредит Кънсюмър Файненсинг” ЕАД, Александър Ненов - замeстник-кмет на община Костинброд, жители и гости на Костинброд.

На стадион „Бенсковски” дошлите да засадят дръвче бяха посрещнати от Александър Гидионов - директор на ОФК „Костинброд-2012”, а на язовир „Маслово” - от Александър Спасов-директор на общинското предприятие „Водоеми и пазари“, което стопанисва и разработва язовир „Маслово“.

Общинските директори си пожелаха още много подобни мероприятия за облагородяването на градската среда и благодариха на „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“ за благородната инициатива в името на българската природа.

Припомняме, че залесяването на стадион „Бенковски” започна на 8 септември, когато децата от ОФК „Костинброд-2012” засадиха първите фиданки. Озеленяването на стадиона ще продължи и през следващата година. 

EspressoNews