Над 50 немски овчарки си дадоха среща в Костинброд

2675 преглеждания

Отличиха най-добре представилите се четириноги

Община Костинброд бе домакин на национална специализирана изложба на немски овчарски кучета. Изложба, която се организира съвместно с БОГОК (Българско обединение за германски овчарски кучета) и Община Костинброд се проведе на 20 април, на стадион „Белица“ в града.

Участие в надпреварата по красота и умения на четири лапи взеха над 50 четириноги от страната и чужбина. Специалният гост на изложбата бе съдията от Германия - Райнер Маст /Rainer Mast/, който следеше за правилното изпълнение на задачите, а неотлъчно до него беше и Председателят на БРФК (Българска републиканска федерация по кинология), Камен Литов. Точки се поставяха за правилен стоеж, външен вид, тичане и ходене заедно със стопанина.

На събитието присъстваха и домакините в лицето на кмета на община Костинброд Трайко Младенов, председателят на Общински съвет-Костинброд д-р Атанас Тенев и кметът на село Петърч Борислав Борисов. Гост на ръководството на местната власт беше и заместник-областният управител Николай Николов, който награди участниците в една от категориите.

Кучетата бяха разпределени в различни класове, според възрастта си, като най-малките бяха едва на 3-6 месеца, а най-големите над 24 месеца. Четириногите любимци с отличителни качества получиха специални награди - купа и храна.

Бяха отличени най-добре представилите се животни в надпреварата и класиралите се кучета получиха от първо до трето място - купи, от община Костинброд.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд