Национален конкурс за детска рисунка „Дивите божури”

2540 преглеждания

Краният срок за участие е 20 май

НЧ „Христо Ботев-1934”, гр. Божурище, Българска фондация „Биоразнообразие” и Асоциация на парковете в България, организират национален конкурс за детска рисунка на тема „Дивите божури”.

Конкурсът е насочен към деца и ученици от цяла България и има за цел да запознае малките творци с красивите „диви божури” и тяхното опазване като защитен вид.

Конкурсът е отворен за участници на възраст между 4 и 16 години, разделени в следните категории:

- деца от 4 до 7 години

- ученици от 8 до 12 години

- ученици от 13 до 16 години

Всеки млад художник може да участва с до 2 рисунки, нарисувани на картон с размери 35/50 см, материали и техника по избор. За деца от 4 -7 г. се допуска размер на рисунките А4.

На гърба на всяка рисунка трябва да бъде изписана следната информация: три имена на художника, възраст, учебно заведение, точен адрес, телефон за контакт на учител/родител.

Рисунките е необходимо да бъдат изпратени на адрес: п.к. 2227, гр. Божурище, бул. Европа, НЧ „ Христо Ботев 1934”, конкурс „Дивите божури” до 20.05.2019 г.

Победителите ще бъдат избрани от компетентно жури от професионални художници и от публиката.

Наградите на журито за първо, второ и трето място във всяка от трите категории, както и специалната награда на публиката ще бъдат обявени на 22 май 2019 г. по време на Деня на дивия божур и Международния ден на биоразнообразието в НЧ „Христо Ботев 1934”-гр. Божурище от 13:00 ч.

Рисунките ще бъдат изложени в читалището по време на празника.

EspressoNews