ОУ „Отец Паисий“-с. Петърч отбеляза патронния си празник

2556 преглеждания

С тържество

Със специално тържество възпитаниците на ОУ „Отец Паисий“ отбелязаха патронния си празник. В честването се включиха децата от предучилищна възраст до 7. клас, а техни официални гости бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов и кметът на село Петърч Борислав Борисов.

Празникът започна с химна на ОУ ”Отец Паисий” и продължи със стихове и песни, изпълнени от учениците от 2., 3. и 4. клас.

Присъстващите си припомниха кой е Паисий Хилендарски и какъв е приносът му за националното възраждане и освобождение, както и какво е значението на „История славянобългарска“ за българското културно и духовно наследство.

Двамата кметове поздравиха всички присъстващи на празника и им пожелаха да развиват и обичат училището си и да го пазят в сърцата си, дори когато го напуснат. В приветствията си Младенов и Борисов заръчаха на учениците още да уважават и почитат своите учители и да продължават да печелят награди, с които да прославят училището в село Петърч.

ОУ ”Отец Паисий” е сред най-старите училища в община Костинброд. 160-годишната му история го превръща в доказан просветен и образователен център, през който успешно са преминали множество възпитаници и авторитетни преподаватели.

EspressoNews