Онкологичният център във Враца с нова апаратура

2597 преглеждания

Новата видеоендоскопска и ехографска техника ще позволи прилагането на лечебни процедури на най-високо ниво

На тържествена церемония в Комплексния онкологичен център, гр. Враца бе открита нова апаратура на лечебното заведение. С финансовата подкрепа на „АЕЦ - Козлодуй“ ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска и ехографска апаратура, която ще позволи прилагането на лечебни процедури на най-високо ниво в световната медицинска практика.

На събитието присъства кметът Калин Каменов, който благодари на „АЕЦ - Козлодуй“ за дарението. „Уважаеми медици, имайте куража, търпението и желанието да работите с новата техника. Благодаря на ръководството на атомната централа за оказаната подкрепа. Вярвам, че с модерното оборудване ще бъдат спасени много човешки животи“, каза кметът Каменов.

В рамките на срещата, управителят на КОЦ - Враца д-р Григор Томов изказа своята признателност и заяви, че пациентите от Северозападна България ще имат възможността да получат специализирана и адекватна медицинска помощ, отговаряща на съвременните изисквания.

Новата техника бе представена от д-р Стефанов, който коментира, че дареното оборудване няма еквивалент в страната. Директорът на Регионалната здравно осигурителна каса в града - Светозар Симеонов допълни, че Онкологичният център във Враца е водещо лечебно заведение в страната по отношение на иновативни методи и модерна техника.

На тържествената церемония присъства и д-р Росен Белчев - специалист в службата по трудова медицина в „АЕЦ-Козлодуй“ ЕАД, който заяви, че централата ще продължава да оказва подкрепа в сферата на здравеопазването в региона.

На събитието присъстваха още: председателят на Общински съвет в града - Румен Антов, лекари и медицински специалисти от КОЦ - Враца и МБАЛ „Христо Ботев“.

EspressoNews

Снимки: Община Враца