Остават броени часове до фестивала „По стъпките на Вазов“

1076 преглеждания

Събитието ще се проведе в местността „Могилата” в подножието на връх Ветрило воденица, с. Лесковдол

За втора поредна година община Своге съвместно със сдружение „Обединени балкани“ провеждат фестивал „По стъпките на Вазов“. През 2018 година фестивалът е по случай 119 годишнината от написването на пътеписа „Седем престола“ и стихотворенията „Хайдути“ и „Клепалото бие“ на Патриарха на българската литература Иван Вазов. 

Както EspresspNews писа, събитието ще се проведе на 4 август /събота/ в местността „Могилата” в подножието на връх Ветрило воденица, с. Лесковдол. Фестивалът ще започне в 13:00 ч. В програмата му са включени освещаване на курбан за здраве и обяд, поетичен рецитал, изпълнения на танцови и певчески състави, томбола и награди. Събитието ще завърши с празнична заря в 21:00 ч.

Желаещите да се включат в инициативата могат да избират дали да стигнат до връх „Ветрило воденица” и местността „Могилата“, с велосипед или пеша.

Пешеходната група ще тръгне в 09:00 ч. от центъра на с. Лесковдол.

Маршрутът на велосипедистите ще премине по трасето Своге-Лесковдол-махала Размирица-пътека Ком-Емине-връх Ветрило воденица. Те ще тръгнат в 09:00 ч. от центъра на град Своге.

Повече информация за инициативата може да намерите във фейсбук страницата на събитието „По стъпките на Вазов“.

EspressoNews

снимка: фейсбук събитие „По стъпките на Вазов”