Очаква ни мразовита нощ с температури от минус 15°

1165 преглеждания

Вижте прогнозата и информация за пътищата в страната

Жълт код за ниски температури е обявен за днес в по-голямата част от страната. Вятърът ще бъде ледено студен. Възможно е образуването на поледици, предупреждават метеоролозите от НИМХ.

Очаква ни и най-студената нощ - срещу събота, когато термометрите ще показват не повече от минус 15°.

В Северна и Източна България температурите ще останат отрицателни през целия ден. Вятърът ще идва от север, което ще прави усещането за студ още по-осезаемо.

В съботната сутрин заради отрицателните стойности са възможни измръзвания.  

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заснежени или заледени, обработени и проходими при зимни условия. Сняг вали в областите Велико Търново, Разград, Русе и Търговище, както и в района на Босна и Малко Търново /обл. Бургас/, Априлци /обл. Ловеч/; Гаврил Геново /обл. Монтана/; АМ „Хемус от км 32 до км 40 и по път I-1 София – Ботевград в района на Витиня /обл. София/. Мъгла до 50 м има в района на проход „Шипка“, а до 100 м в района гр. Шипка /обл. Стара Загора/.

От 9:30 ч. до 13:00 ч. Днес (30 ноември), движението в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна ще се осъществява в една лента поради ремонтни дейности в изпреварващата лента. Движението ще се извършва в активната лента, информират от АПИ.

Актуалната пътна обстановка можете да следите на сайта на Агенцията.

Източник: НИМХ, АПИ
EspressoNews