Пет реновирани обекта на територията на община Божурище бяха официално открити днес

2028 преглеждания

Пет реновирани обекта на територията на община Божурище бяха официално открити днес. Областният  управител, г- жа Росица Иванова и кметът на община Божурище г-н Георги Димов прерязаха лентите на  новата сграда, в която се помещава Отдел „Местни данъци и такси“ , ОДЗ „Детелина“   и  Домашния социален патронаж  в гр. Божурище,  НЧ „Светлина – 1924“ в с. Пролеша и новата сграда, в която се помещава  Кметство Златуша.

Всички ремонтни дейности са реализирани изцяло със средства от общинския бюджет за 2016г., информираха от община Божурище.

В ОДЗ „Детелина“  бяха облагородени  зоните за игра в двора на детското заведение. Изградени са две нови детски площадки с монтирани върху тях съоръжения, подходящи за деца от яслени групи и деца над 3 годишна възраст. Първата площадка е оборудвана с комбинирано детско съоръжение, състоящо се от къщички, кули и тераси, свързани помежду си чрез подвижен мост, две пързалки, стълбище, две наклонени рампи за катерене, както и ребус “Листопад” и занимателна игра за изучаване на животните.На втората площадка също е изградено комбинирано детско съоръжение  с множество модули за игра и спортни елементи – три къщички с покрив, свързани помежду си с тунел и мостове, права, вълнообразна, спирална и двойна пързалка, стълбище, алпийска стена, въжена стена за катерене, дъгообразна рампа за катерене с ръкохватки.  На площадката има още и  детско спортно съоръжение със  шведска стена и въжена стена за катерене. На обособените площадки е положена ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи.В дворното пространство в тревните площи също са поставени  детски съоръжения за игра -  клатушка с животински мотив и тематична детска пързалка с животински мотив.

Отдел „Местни данъци и такси“ в гр. Божурище вече се помещава в бившата сграда на поземлената комисия.  Ремонтът на сградата включва  реновация на І и ІІ етаж и  вътрешно преустройство. Укрепено е  вътрешно стълбище,  Ремонтирано е  тоалетното помещение, изградено е котелно помещение в сградата и е положен гипсокартон и боя по стените на І и ІІ етаж.

Цялостен ремонт на помещенията, демонтаж на мозайката по пода и полагане на PVC настилка, подмяна на фаянса по пода и стените на санитарните помещения, вътрешната дограма, част от кухненския плот, санитарните уреди в тоалетните, баните и умивалните бяха направени в  Домашния социален патронаж в гр. Божурище. Ремонтирани бяха ВиК и Електро инсталациите. Поставена бе и Вентилационна инсталация.

Със съдействието на г- жа Бойка Асенова, кмет на село Пролеша  беше направен ремонта на втория етаж на НЧ „Светлина – 1924“ в с. Пролеша. Ремонтните дейности включват подмяна на шпакловката, полагане на гипсова шпакловка, грундиране с латексов грунд и боядисване на стени. Смяна на дограма, включваща врати и прозорци, поставяне на нова настилка от ламиниран паркет, подмяна на вкопана ел. инсталация, също така и поставяне на окачен таван от гипсокартон на двойна конструкция.

Последният официално открит обект е новата сграда, в която се помещава  Кметство Златуша. Със съдействието на кметския наместник  г-жа Надка Първанова са ремонтирани покрива, фасадата, входното стълбище и прилежащата му площадка, както и северозападната стая, находяща се на втория етаж на сградата. Поставена е нова дограма, а на фасадата е поставена топлоизолация. Монтирани са нови водостоци, които да осигуряват безпроблемно отводняване на ремонтирания покрив.  Положен е гранитогрес по входното стълбище към сградата, а старият парапет е демонтиран, като на негово място се монтира нов.

От община Божурище продължават да реновират общинските сгради на територията на цялата община.

Espressonews