Предприемачески конкурс за ученици във Враца

1332 преглеждания

Идеята на конкурса е да покаже, че регионът е добро място за развитие на бизнес и житейска реализация

Конкурс по предприемачество на тема "Аз избирам да се реализирам във Враца" ще предизвика знанията и предприемаческите идеи на ученитие от 10 до 12 клас в града.

Инициативата е на бизнесмена Мартин Харизанов, като зад реализация на идеята застават и сдружение „Благотворни приятели“ и Алумни клуб към Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в Свищов“, чиито президент е Харизанов. 

Надпреварата ще бъде между отбори, които са съставени между 3 и 5 човека. Всяко училище може да кандидатства с неограничен брой отбори. Заявките за участие се приемат до 29 март. Тимовете ще се състезават с бизнес-проекти, които трябва да използват ресурсите и потенциала на региона, за да докажат, че Северозападна България е място, в което хората могат да се реализират професионално и да живеят добре. 

Наградният фонд на проявата е 700 лв., като победителите ще получат 400 лв., отборът класиран на второ място 200 лв., а третия 100 лв. Наред с това, всички участници, при приемане редовно обучение на специалността „Финанси“ на СА “Д.А. Ценов” – Свищов, щи получат еднократно парично-наградна стипендия в размер на 200 лева, която ще бъде изплатена на първия студентски празник - 8 декември.

При интерес към инициативата, всеки ученик или родител може да намери подробна информация при директорите на училищата във Враца. Церемонията по обявяване на победителите ще се състои на 22 април от 15:00 ч. в Младежки дом Враца.

Теодора Александрова